Welkom bij LPmaker.nl

Vinyl persen – Lp's in full colour hoes vanaf 100 stuks!

FAQ

1. Hoe moet ik de artwork bestanden aanleveren?

U kunt de artwork bestanden in pdf formaat via de mail aanleveren. Als de bestanden groter zijn dan 10MB kunt u ze bijvoorbeeld verzenden via wetransfer.com naar info[at]centraalmuziekhuis.nl. Templates voor de cd-labels en de elpeehoes kunt u via onze site downloaden.

2. Hoe moet ik de audio aanleveren?

U kunt de audio-bestanden (.wav) aanleveren, bijvoorbeeld via wetransfer. De maximale tijdsduur per plaatkant bedraagt 20 minuten. U kunt ook de losse audio (wav) bestanden aanleveren van de afzonderlijke tracks. U dient dan duidelijk aan te geven welke nummers in welke volgorde op kant A en kant B komen te staan.

3. Wat is overvul of afloop?

Als u een elpee hoes ontwerpt moet u rekening houden met afloop. Dat betekent dat u bij het document altijd 3 mm marge rondom moet toevoegen. Om ruimte te maken laat u een foto, afbeelding of illustratie die op de rand van je documentformaat staat minimaal 3 mm doorlopen aan alle zijden van het document. Er ontstaat nu dus een snijmarge van 3 mm rondom een drukbestand. Deze marge noemt men het "afloop". Nu kan er zorgeloos schoongesneden worden zonder dat er een witte streep of rand ontstaat. Zorg er ook voor dat belangrijke informatie als tekst op enkele millimeters van de snijmarge afstaat.Hiermee voorkomt u dat teksten of beelden te dicht tegen de rand gedrukt worden of zelfs van de rand worden afgesneden.

4. Hoe zit het met jullie levertijden?

Voor elpees compleet met drukwerk moet u rekening houden met een gemiddelde levertijd van 6 tot 8 weken na ontvangst van de pdf bestanden en de audio en goedkeuring van de proefdrukken.

5. Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Wij laten jaarlijks veel producties doen. Onze overheadkosten zijn erg laag, we werken simpel, doelmatig en met standaardpakketten.

7. Hoe is de kwaliteit van de vinyl-persing?

Wij maken gebruik van een hoogwaardige technieken op zeer goede machines. Voorafgaand aan de persing kunt u meerdere proefdrukken ontvangen. Onze vinyl is van hoge Nederlandse kwaliteit.

8. Hoe zit het met rechten en zo?

U dient zich op de hoogte te stellen van de voorwaarden gesteld door de auteursrechtenorganisaties, zoals Sabam, Stemra en/of Gema en te voldoen aan de door deze organisaties gestelde voorwaarden inzake reproductierechten en intellectuele eigendomsrechten. Bij opdrachtgeving vrijwaart u Centraal Muziekhuis BV voor aanspraken die derden geldend kunnen maken inzake deze rechten, zoals vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden.

9. Weten jullie ook hoe we onze muziek digitaal kunnen distribueren.

Wij kunnen zij zorgen dat uw muziek (gratis en snel) op I-tunes, Spotify etc komt te staan. Zie hiervoor onze website Itunes-spotify.com

© Centraal Muziekhuis BV.